Pas godt på din bolig – hele året

Din bolig er noget af det vigtigste, du har. Det er her, du har mulighed for at slappe af og lade op efter en travl hverdag. Den er din base, og uden den bliver hverdagen sandsynligvis meget sværere. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på din bolig – hele året. Den skal gerne blive ved med at være god, varm og funktionsdygtig. Heldigvis behøver det ikke være svært at passe godt på boligen. Med et par enkelte skridt kan du sørge for, at den er skøn at bo i året rundt. Det kan du læse mere om i denne guide.

Om vinteren

Om vinteren er det især vigtigt, at du holder din bolig varm. Det er der flere grunde til. For det første er det bestemt ikke rart at gå og fryse, og i længden bliver det direkte sundhedsskadeligt. Derudover er det også vigtigt at holde boligen varm, så der ikke kommer fugtskader. Derfor kan du med fordel tænke over hvilken varmekilde, du skal bruge. En god og funktionsdygtig løsning er for eksempel at varme op med løse træpiller. Biobrændsel er i det hele taget en oplagt varmekilde til mange forskellige typer af boliger, så måske passer det også lige til dit hus.

Om sommeren

Sommeren er et godt tidspunkt at sørge for, at din bolig er godt vedligeholdt. Om sommeren har vi typisk mere tid, og derfor kan du med fordel tage fat på nogle af de problemer, der kalder på en løsning. Det kan for eksempel være, at stuens paneler trænger til at blive varmet, og det kan du med fordel gøre, når du har ferie. Du kan også sætte gang i større byggeprojekter såsom at få lavet en tilbygning eller lagt nyt tag. Det er helt op til dig og handler om, hvad din bolig har brug for.