Hvilke gardiner skal du vælge?

Har du brug for inspiration til, hvilke gardiner du skal vælge? Hvis man går op i sin bolig og boligindretning, går man ofte også op i, hvilke gardiner man skal have i boligen. Læs videre og få inspiration til, hvordan du vælger dine næste gardiner til boligen.

Sæt dig ind i udvalget af gardiner

Der findes et stort udvalg af forskellige gardintyper og materialer. Af samme grund kan det være en fordel at starte med at sætte sig ind i de forskellige typer af gardiner, hvilket du blandt andet kan hos https://www.gardinbus.nu. Et bredt udvalg gør det nemlig for mange sværere at vælge. Når du sætter dig ind i udvalget, bør du fokusere på gardintypernes funktioner.

Hvilken funktion ønsker du, at gardinerne skal have?

Mange undervurderer gardinets funktion i boligen, men gardinerne kan have stor betydning både i forhold til indretningen og lyset. Netop i forhold til indretningen og lysindfaldet er det væsentlig at tage stilling til gardinets funktion, idet det har indflydelse på, hvordan rumindretning føles, og hvor lyst der er samt mulighed for afskærmning. Der er forskel på gardiner, nogle er mere iøjnefaldende end andre, du kan blandt andet få et overblik her https://www.gardinbus.nu.

To gardintyper, som mange vælger til boligen

Læs nærmere og bliv klogere på rullegardiner og stofgardiner.

Rullegardin

Et gardin, som netop er mere diskret i det, er et rullegardin. Det smarte er, at det nemt og hurtigt at rulle op og ned. Denne model er et af de billigere gardiner, hvilket gør det til en populær gardinløsning. Rullegardiner ses ofte i soveværelset, på børneværelset eller kontoret.

Stofgardin

Stofgardiner er derimod mere iøjnefaldende i indretningen og giver et ekstra pift til boligindretningen. Af samme grund vælger mange at benytte stofgardiner til stuen eller soveværelset. Både rulle- og stofgardiner fås i mange varianter, herunder farver og mønstre, du kan få inspiration blandt andet hos https://www.gardinbus.nu.

.