Guide – alt du skal vide om jordvarme

Måske har du hørt ordet jordvarme før, men er ikke selv klar over, hvad det egentligt er, og hvordan det fungerer. Jordvarme er en smart og energivenlig måde at opvarme din bolig på. Det bliver mere og mere populært blandt danskerne at bruge jordvarme til opvarmning af boligen – og med god grund. Vil du vide mere om jordvarme og jordvarmeanlæg til din bolig? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide med alt den viden, du skal bruge om jordvarme. Måske vil du blive overrasket!

Hvad er jordvarme?

Som tidligere nævnt er jordvarme en let, smart og energivenlig måde at opvarme boligen på. ved hjælp af et af de smarte jordvarmeanlæg kan du let udnytte den naturlige varme, der allerede findes overalt i jorden under os. Jordvarme dannes fra solens varme stråler, og du kan derfor investere i jordvarmeanlæg med god samvittighed. Alt du skal gøre for at udnytte jordvarmen er, at grave jordslanger i din grund. Når jordslangerne bliver opvarmet af solen, vil varmen fra jordslangerne blive ført ud i dine radiatorer. Det bliver hverken meget lettere eller effektivt! Ønsker du at investere i et jordvarmeanlæg, kan du Se priser på jordvarmeanlæg her.

Fordele ved jordvarme

Der er som tidligere nævnt et hav af forskellige fordele ved jordvarme. En af de primære fordele ved jordvarme er, at det en smart og miljøvenlig løsning, der ikke kun mindsker dit økonomiske forbrug, men også dit generelle CO2 forbrug. Derudover kræver jordvarme og jordvarmeanlæg meget lidt årlig vedligeholdelse. Du skal blot sørge for en årlig undersøgelse på varmepumpen i jordvarmeanlægget. Sidst, men ikke mindst, er jordvarmeanlægget i de fleste tilfælde en god og længerevarende investering, der kan holde mange år ad gangen. De fleste jordvarmeanlæg kan holde i op til 20 år ad gangen!

Ulemper ved jordvarme

Ligesom med alle andre opfindelser, er der også ulemper ved jordvarme og jordvarmeanlæg. En af ulemperne er, at du ikke må plante buskads omkring jordvarmeanlægget. Har du eksempelvis en stor grund, med en stor bolig, der kræver et stort varmeforbrug, skal du være forberedt på en grund med mindre buskads. En anden ulempe ved jordvarme og jordvarmeanlæg er, at det kun er velisolerede boliger, der er 100 procent egnede til jordvarme. Har du derfor en ældre bolig, der ikke indeholder god isolering, kan du ikke være sikker på, at det kan betale sig for dig at investere i jordvarme til din bolig.

Prisen på jordvarme

Prisen på jordvarme og jordvarmeanlæg varierer meget fra bolig til bolig. Hvis du ønsker at kende prisen på lige netop jordvarme til din bolig, skal du først og fremmest kontakte en forhandler, der kan hjælpe dig med projektet. Herefter kan forhandleren udarbejde et tilbud, og du kan vurdere, hvor vidt du ønsker at investere i jordvarme eller ej. Når du skal investere i jordvarme til din bolig, kan det være en rigtigt god ide at undersøge flere forskellige forhandlere og diverse tilbud, før du tager en endelig beslutning og skriver kontrakt med forhandler.