Flere muligheder for opvarmning af din bolig

Det er efterhånden blevet noget af en udgift at opvarme sin bolig. Derfor er mange mennesker på udkig efter en ny opvarmningsmetode, der er billigere. Men hvilke opvarmningsmetoder er der egentlig at vælge mellem? I denne artikel kan du læse mere om flere af dem. 

Fjernvarme

Fjernvarme bruger spildvarme til opvarmning. Det kan være spildvarme fra enten elproduktion eller ved afbrænding af affald. Det er ikke muligt at tilslutte sig et fjernvarmeanlæg alle steder i Danmark.  

Naturgas

Naturgas bruger den gas, der findes i undergrunden i for eksempel Nordsøen. Naturgassen afbrændes, hvorefter din boligs radiatorer og vandet bliver opvarmet.

Oliefyr

Har du et oliefyr, så brænder det olie for at opvarme vandet i din boligs radiatorer samt til at opvarme dit varme vand. Det er i dag ikke længere muligt at installeres oliefyr i allerede eksisterende huse, hvis det er muligt at anvende andre alternativer.

Træpillefyr

Anskaffer du dig et træpillefyr, så fungerer det på samme måde som et oliefyr. Den eneste forskel er, at du anvender olie i oliefyret, mens du skal bruge eksempelvis 6 mm. træpiller i et pillefyr. 

Elvarme

Elvarme er en miljøbelastende form for opvarmning. Når du har elvarme, er det elradiatorer, der ved hjælp af strøm opvarmer din bolig. 

Jordvarme

Skal du anvende jordvarme, skal du have varmepumper, der kan bruge jordvarmen. Jordvarmen får du ved hjælp af slanger, der er nedgravet i jorden. Nede fra jorden henter disse slanger så varme, som du kan opvarme din bolig med.