Det bedste til hjemmet

hus og have

Vi vil allesammen gerne have et ordentligt hjem. Et som vi selvfølgelig føler os hjemme i og godt tilpas, så vi kan slappe af og have det godt. Dette er et afbræk fra en hverdag, som kan være travl og hektisk, fyldt med arbejde og pligter. Derfor er det vigtigt, at vi har vores helle. Selvfølgelig er det ikke et sted helt frit for ansvar og pligter, da det også er et sted, der skal plejes, betales for og vedligeholdes. Men man kan også selv være med til at beslutte, hvor meget der skal lægges i af kræfter i sit hjem, og hvor svært eller nemt man vil gøre det for sig selv. Her kan du læse mere om, hvordan du sørger for det bedste til hjemmet.

Granit i indkørsel

Hvis du bor i et hus, eller i hvert fald et sted med indkørsel eller have, så kender du godt til det arbejde der følger med. Der er mange forskellige måder at vælge at have sin indkørsel på, eller din terrasse for den sags skyld. Du kan vælge det som de få gør, og lade det være græs og jord, hvilket er et stort sats med regn og mudder, og heller ikke holder sig særlig pænt i længere tid, da bilen vil ødelægge jorden og gøre den sværere at bruge til at parkere. Herfra kan man så vælge at bygge en terrasse op med fliser eller sten. Hvis du tænker at det ville passe godt hos dig med sten, kan du selvfølgelig vælge almindelige perlesten, men hvis du gerne vil have noget pænere eller mere stilfuldt, kan du også vælge at få granitskærver. Dette er en god løsning til indkørslen, da det ikke er noget, som bilen sætter sig fast i heller, ligesom med fliser.

Metode til granitskærver

En måde dette kan gøres på, er at rydde jorden på det område som der skal bruges, det gøres ved at grave et lille stykke ned, ca. 35-40 cm. Her lægges det er lag af strandsand. Hvilket egentlig bare er vasket sand. Det lægges i et lag på ca. 20 cm. Det vil virke som en form for sikring der vil lede vand væk fra indkørslen, samtidig med at den fungerer som en spærring af fugt, så dette ikke bliver trukket op af jorden af vandet. Jo fugtigere et område du bor i, kan det være at det skal være et tykkere lag af strandsand. Herfra kan der lægges stabilgrus, som bliver presset sammen, og fungere som et bærelag. Herefter kan der så også lægges et lag af stenmel. Her vil granitskærverne så blive lagt. Så vil din indkørsel være klar til dig og din bil. Det er en måde, der gør, at du vil være helt fri for al ukrudt, der kunne komme. Du kan også bruge granitskærver i bede med træer eller med potteplanter. Det er en måde at opdele haven på en pæn måde, mellem f.eks. græsplæne og terrasse, eller med en havesti.