Sommerhygge på de lyse aftener

Hvis det lune vejr også har gjort dig kuller og klar på at bruge resten af foråret udendørs, så er du langt fra alene. Der er ikke noget, der er så oplivende, som når vejret pludselig skifter og bliver lunt. Mange bliver trætte af de mørke og kolde morgener i vintermånederne, og så snart solen tør at titte frem bag skyerne, er de fleste at finde i haverne og ved ishusene rundt omkring i landet.

En af de ting, der også markerer, at det er blevet foråret, er duften af grillmad, man tit lægger mærke til i nabolaget, når vejret er godt. At grille er noget af det hyggeligste, og maden får den helt specielle smag, der er så karakteristisk. Samtidig er det en fantastisk måde at samle folk på, uanset om man sidder med en engangsgrill på stranden eller står ved en gasgrill i haven med et væld af mennesker omkring sig.

Grill året rundt

Mange tænker, at en grill kun kan bruges om sommeren, men i virkeligheden er det intet, der hindrer, at den kan benyttes hele året. Der er noget specielt ved at grille en steg midt på vinteren og stå udenfor og få varmen, mens den bliver stegt helt færdigt. Det kan for mange være svært at skabe overskuddet til at grille i hverdagene. Det er i grunden også forståeligt nok, for det kræver rengøring af grillen efterfølgende, ligesom en kulgrill tager tid at få startet op.

En gasgrill derimod er en helt anden sag. Her tager det stort set ingen tid at få tændt op, og det betyder, at maden lynhurtigt kan være på grillen og blive stegt. På den måde behøver man altså ikke at sætte hele eftermiddagen af til projektet – det kan sagtens lade sig gøre at få grillmad efter en lang dag på arbejde, hvor man har brug for at slappe af.