Slip for stikkontakter og spar på strømmen

Vi er alle begyndt at holde væsentligt mere øje med vores forbrug af el og varme, da krigen unægtelig har haft en stor betydning for prisen, som vi nu skal betale, for at bruge diverse elapparater. Denne opmærksomhed på forbrug viser sig mange steder i hjemmet, men især på vores vaner med henholdsvis at tænde og slukke lyset, hver gang vi går ind og ud af et rum. Dette er et nemt sted at spare, når først du bliver bevidst om det, men det er også muligt at spare, uden selv at huske at slukke for kontakten.

Spar på strømmen med sensorer

Her snakker vi dog ikke inden døre, men i stedet udenfor, hvor vejret nu også gør, at det bliver mørkere, og at det derfor nu bliver nødvendigt, også at tænde lys i gårdspladser og på terrasser, selvom det umiddelbart lyder dyrt. Dette behøver det dog ikke være, hvis du vælger en Sensorlampe, og så endda med solceller. Her får du en lampe, som udelukkende tænder, når den registrerer bevægelse, hvorved der bruges meget mindre strøm, end hvis dine udendørslamper var tilkoblet en stikkontakt indenfor, som du af og til kom til at trykke på. Ved at vælge en solenergidrevet lampe, er der altså både fordele for klimaet og din kommende strømregning.

Nemt og tilgængeligt at gå til

Går du solcellevejen, er det smart at overveje placeringen af dine sensorlamper, så de kan suge mest muligt sol i løbet af dagen, og derved generere mest muligt energi, som kan omdannes til strøm. De er uhyre praktiske, da der ikke kræves nogle ledninger, hvoraf de også er nemme at flytte, hvis du pludselig bestemmer dig for at rykke rundt. Så hvis du er på udkig efter et nemt sted at spare på elregningen, uden at gå på kompromis med lysmængden til vinter, er sensorlamper et godt udgangspunkt