Sådan skaber du et fantastisk børneværelse

Kunne dit barns værelse godt trænge til lidt af en opgradering? Der er masser af muligheder og din jeres fantasi sætter grænserne. Læs mere om hvordan du kan skabe det perfekte børneværelse i denne korte oversigt

Flotte farver

Børn har en farverig fantasi – det må farverne på børneværelset gerne afspejle. I stedet for de almindelige hvide vægge, som er i husets andre rum, må du gerne slippe farverne løs på børneværelsets vægge. Du kan f.eks. male væggene i forskellige farver eller sætte børnetapet op. Tag gerne dit barn med på råd, når der skal vælges farver eller tapet – på den måde bliver deres værelse lige som de gerne vil have det.

Et legehjørne

Ethvert barn bør have et legehjørne på deres værelse, hvis det altså er muligt. Det må gerne være noget, som dit barn særligt godt kan lide at lege med. Det kan være alt lige fra figurer, legekøkken, dukker, klodser eller instrumenter. Når det er samlet på et sted, kan det også blive lettere at rydde op, da dagen er slut eller når der skal støvsøges. Så går der ikke noget legetøj tabt i støvsugeren.

Et skrivebord

Måske tænker du, at et barn ikke har brug for et skrivebord. Men der er masser af aktiviteter, som kræver et skrivebord. Måske kan dit barn lide at tegne, hvilket kræver et skrivebord, hvor de kan have alle deres tegninger, tuscher og blyanter. Find gerne et bord, som passer nogenlunde til dit barns størrelse.

Opbevaring

Et børneværelse er ofte fyldt med legetøj, tøj og meget mere. Derfor har du brug for gode opbevaringsmøbler, som kan indeholde alle disse ting. Det hjælper med at holde værelset ryddeligt, når der skal gøres rent. Du kan med fordel finde lave skabe og kasser, hvor dit barn selv kan få fat i legetøj eller tegnesager uden din hjælp.