Sådan forbedrer du belysningen i dit hjem

For at sikre de optimale forhold i hjemmet er det vigtigt at kigge på de faktorer som vi anvender oftest og som har en stor indflydelse på din livsglæde i hjemmet. Vi tænker oftest ikke over hvilke ting i hverdagen der har den største indvirkning på vores dagligdag. Det kunne eksempelvis være en dårlig akustik, belysning eller møbler.

Skab et hyggeligt udendørs miljø

For de fleste mennesker er det naturligt med kulørte lamper i haven om vinteren. Men denne hyggelige tradition behøver ikke nødvendigvis at være forbeholdt de kolde måneder. Der findes et hav af forskellige måder hvorpå man kan udnytte sin have bedre.

LED teknologien har gjort det nemt for alle at skabe helt nye lysmiljøer omkring haven og hjemmet. Det kunne for eksempel være med farvede lyskæder omkring dit bålsted, langs med hækken eller rundt omkring i dine havebede. LED belysning er samtidigt et langt mere energivenligt alternativ til de gamle gløde og halogen lyskilder.

I Skandinavien er vi vant til de mørke vintermåneder. Hvis du er glad for at opholde dig udendørs og du gerne vil kunne anvende din have om vinteren, så kan du med fordel investere i udendørs lamper til din have, din facade, eller indkørslen. Til sommertiden kan du anvende det miljøvenlige alternativ, nemlig solcellelamper. Dem kan du finde på www.plusled.dk/lamper/solcellelamper.html. En solcellelampe er nem at arbejde med og integrere i hjemmet, fordi der ikke skal trækkes strøm.

Den bedste belysning til fredagshyggen

Det er ofte i stuen vi tilbringer det meste af aftenen. Det er derfor et rigtigt godt sted at starte, når man skal forbedre belysningen i sit hjem. Det kunne for eksempel være ved at tilføje nogle lidt anderledes lyskilder, end blot den klassiske loftlampe. Der findes en lang række af sjove og spændende lyskilder som kan bidrage positivt til komforten og lysmiljøet i dit rum.

Det kunne være i form af standerlamper, bordlamper, lyspaneler og LED strips. Det kan i mange tilfælde være rart at tilføje noget lys som er mere indirekte end det lys som en loftlampe tilføjer til et rum. Særligt i de situationer hvor man opholder sig i sofaen for at se en film, og derfor ikke har behov for at oplyse hele rummet. Det kan samtidigt være et bedre alternativ rent økonomisk, da de mindre lyskilder oftest bruger mindre strøm end store loftlamper.

Du kan med fordel anvende lysdæmpning af dine lamper, som sikrer at lyset ikke er unødvendigt skarpt i situationer hvor der ikke er behov for fuld belysning af omgivelserne.

Nutidens Smart Home systemer har gjort det brugervenligt at installere og anvende lyskilder som kan styres med din smartphone.