Ressourcevenlige alternativer til din husholdningsførelse

Jordkloden vi som menneskehed beboer har ikke et uendeligt antal ressourcer, og slet ikke med den hastighed ressourcer opbruges i samfundenes status quo. Heldigvis er der en masse forskning om ressourcemindskende metoder at drive samfund på, som vi kan forsøge at implementere i vores hverdag.

Varme i husholdningen

Der findes en længere række muligheder du kan benytte dig af, når du vælger det system, der skal stå for opvarmningen af din bolig. Der findes de klassiske fyrsystemer, fjernvarme, varmepumper, jordvarme med mere. De mest ressourcevenlige vil som udgangspunkt bestå sig i en varmepumpe eller jordvarme, da disse systemer ikke skaber varme, men trækker varme fra de omkringværende omgivelser. Jordvarme kan dog kræve, at der er tilstrækkeligt land- og jordareal at rekvirere varme fra, hvilket ud kan få en vurdering af ved jordvarme installation. Dette krav skyldes, at jordvarmesystemet udtrækker den varme, der forplanter sig i jorden fra solen, hvorfor der skal en specifik mængde jordareal til at imødekomme denne teknik for at opvarme hus og brugsvand. Derpå er den krævede mængde jordareal også afhængig af den variabel, der er størrelse af hus og generelt forbrug.

Alt med omtanke

En af de store syndere i dagens samfunds ressourcebrug er den måde, der generelt forbruges på. Det kan skyldes den indvirkning kapitalismen har haft på samfundsstrukturen i særdeleshed i den vestlige del af verden, der har medvirket til billigere produktion, og dermed billige produkter, hvilke økonomisk set kan fråses en smule mere med. Denne indstilling, gør da, at de materielle ting vi benytter os af i forbindelse med vores livsførelse, ofte er nemme og hurtige at udskifte eller opgradere til noget bedre, hvilket hurtigt øger forbruget af ressourcer. Derfor kan dig, der gerne vil mindske dit ressourceforbrug, forsøge at gå imod denne generelle samfundstendens og få dine ting til at holde, så meget som muligt, så du sjældnere behøver at købe nyt.