Plant dine egne krydderurter med denne guide

Hvis du nyder at kunne gå ud i haven og hente ingredienser til din madlavning, er der en masse forskellige ting, du kan overveje at plante i din have. En af dem er nogle lækre krydderurter, som du helt sikkert vil kunne bruge til din madlavning – læs videre her for at finde guiden til, hvordan du planter dine egne krydderurter derhjemme.

Dette har du brug for

Når du skal i gang med at plante lækre krydderurter hjemme i haven, er der flere ting, du har får brug for. En af dem er selvfølgelig frø fra de krydderurter, som du ønsker at plante. Derudover skal du også overveje, hvor krydderurterne skal plantes henne. Du kan både plante dem direkte i jorden derhjemme, men også i noget som en blomsterkasse.

Det kommer faktisk bare an på, hvad du fortrækker. Hvis du plante krydderurterne i en blomsterkasse, skal du selvfølgelig hertil bruge noget jord – benyt enten normal muldjord eller køb pottejord. Når du har fået fat på alle disse ting, kan du plante frøene, og herefter sørge for at vande dem godt. Hvis der plantes i en blomsterkasse, krukke eller lignende, skal du sørge for at stille denne på et solrigt sted.

Overvej typer af krydderurter

Før du kan plante krydderurterne derhjemme, er det vigtigt, at du først og fremmest også finder du af, hvilke krydderurter du ønsker at plante. Der er en masse forskellige at vælge i mellem, så det handler bare om at finde dem, du synes bedst om, og som du faktisk vil få brugt i madlavningen.

Plant eksempelvis noget som purløg, dild eller rosmarin derhjemme, og brug dette i hverdagens madlavning, når der er brug for det. Det vil helt sikkert være fedt at kunne benytte sig af lækre og friske krydderurter hjemme i køkkenet.