Har du robotplæneklipper? Derfor skal du bruge kanttråd

Robotplæneklippere er forholdsvist intelligente – dog ikke så intelligente, at de kan kende forskel på dit og mit. For de har brug for at blive fortalt, når de nærmer sig skellet mellem din og din nabos ejendomme. Til det formål findes der afgrænsningskabel, der også kaldes kanttråd. Ved at spænde afgrænsningskabel ud kan din robotplæneklipper blive obs på, at den ikke må køre længere dén vej.

Hold styr på maskinen med et afgrænsningskabel

Nu er det selvfølgelig ikke kun naboens grund, som du ønsker at forhindre din robotplæneklipper i at køre ud til. Det kan også sagtens være, at du har et bed i plan med græsplænen, der ikke er lagt sten omkring. Her er det logisk at lægge kanttråd omkring bedet, så plæneklipperen ved, at her skal den ikke ind. Kanttråd kan fint fastgøres med jordsøm eller kabelholdere stukket i din plænes jord.

Måske kan kanttråd graves ned

Et afgrænsningskabel kan du som regel også grave ned i haven, hvis du ønsker at fjerne faren for, at du falder over det. Ved valg af kanttråd skal du lige være obs på, om et produkt passer til det mærke robotplæneklipper, du har. Det skulle gerne fremgå på forhandleres hjemmesider – og det kan også være, du kan læse dig til det ved at tjekke databladet. Led evt. også efter en monteringsvejledning.

Træt af havetraktor? Skaf en robotplæneklipper

Har du aldrig været vild med at sidde på en havetraktor, var det en idé at lade en robotplæneklipper sørge for at gøre græsplænen præsentabel. De er effektive, og siden de kører på strøm, vil de være et grønt alternativ til mange havetraktorer, når blot strømmen kommer fra vedvarende energikilder. Med et korrekt monteret afgrænsningskabel formår du at holde styr på robotplæneklipperens rute.

Find kanttråd til montering i haven online – du har flere produkter at vælge fra.