Har du hørt om fordelene ved et omfangsdræn?

Man kan godt som husejer leve i en konstant frygt for, at ens hjem udvikler fugt eller får vandskader på sigt. Dette kan forebygges, hvis du har et såkaldt omfangsdræn. Du har måske hørt om fordelene ved et omfangsdræn og overvejer nu at få et installeret i dit hjem. Et omfangsdræn er en fantastisk måde at beskytte dit hjem mod vandskader på og kan også give en række andre fordele. Hvis dette er et nyt begreb for dig, og du ikke kender til de mange fordele, som et omfangsdræn har, så kan du læse med her nedenfor.

Hvad er et omfangsdræn?

Omfangsdræn er et drænsystem, der installeres rundt om dit hus yderside for at forhindre vand i at sive ind. Systemet består af et netværk af rør, der er installeret under fundamentet af dit hus. Det bliver gravet som en slags grøft rundt om ydersiden af dit hus. Denne grøft opsamler regnvand og vandet fra taget, indkørslen og fortovet. Vandet ledes derefter til en regnvandskloak eller et andet afløbssystem. Det kan sammenlignes med en slags underjordisk “tagrende”, der er ført rundt om dit hus langs ydermuren. Vandet ledes gennem rørene og pumpes ud af området, så det forhindrer i at beskadige fundamentet i dit hus eller forårsage fugtproblemer inde i huset. Omfangsdræn anvendes oftest i områder med høje grundvandsspejle eller hvor jorden er tilbøjelig til at absorbere vand. De kan også bruges til at beskytte mod oversvømmelser i kælderen. Selv om omfangsdræn ikke er påkrævet i henhold til bygningsreglementet, anbefales de ofte af håndværkere.

Hvorfor vil det være en god idé med et omfangsdræn?

Der er en række grunde til, at et omfangsdræn er en god idé for dit hjem. Den mest åbenlyse fordel er naturligvis, at det forebygger imod vandskader. Et omfangsdræn kan holde fundamentet på dit hus tørt, hvilket kan være med til at beskytte det mod revner og derved undgå at vandet kommer igennem disse revner. Ved at omdirigere vandet væk fra fundamentet kan det være med til at holde din kælder tør og forhindre fundamentrevner. Omfangsdræn er også relativt lette at installere, og de fleste håndværkere vil allerede have det nødvendige værktøj og de nødvendige materialer ved hånden. Som følge heraf er omfangsdræn en billig og effektiv måde at beskytte dit hjem mod vandskader på.

Hvad kan et omfangsdræn koste mig?

Prisen for et omfangsdræn varierer afhængigt af størrelsen på dit hus og længden af drænsystemet, som skal installeres. Det kan svinge mellem 5.000 kroner til omtrent de 10.000 kroner. Men som sagt, så kommer det an på hvor stort et hus, som du har. Selvom det kan lyde som mange penge, så er det virkelig godt givet ud. Omfangsdræn er en klog investering for enhver husejer, da de kan hjælpe med at beskytte dit hjem mod dyre vandskader. Du kan eventuelt kontakte håndværkere, der er specialiseret i at lave omfangsdræn og bede dem sende et tilbud til dig. Det er ganske gratis at få fremsendt tilbud og derfor kan du undersøge hvad det kan koste dig hos forskellige håndværkere.