Garagen passer godt på din bil

Er din bil dit kæreste eje eller vil du bare passe virkelig godt på den, findes der næppe noget bedre sted at parkere den end i en garage. I ly for regn, slud og sne og godt beskyttet mod hærværk, uheld og det slid som ad åre uvægerligt påføres lakken, når bilen står ude i al slags vind og vejr året rundt. Det ikke tilfældigt, at brugtvognsforhandlerne ofte bruger udtrykket ”garagebil” som salgsargument, når de særligt velholdte eksemplarer skal afsættes.

En flot garageport er en del af facaden

Hører du til de heldige, der allerede har en garage, eller overvejer du en garage som en del af et nybyggeri, så har du heldigvis mange muligheder for at vælge en port, der skiller sig ud – og det modsatte, hvis det er målet. Der findes et utal af muligheder hos de firmaer, der sælger garageport til privat personer. Skal porten være i en flot træsort, der matcher det øvrige træværk på huset? Eller skal den være et markant designelement i en friske farve, der skaber kontrast og personlighed? Eller skal bare være så diskret og ”fylde” så lidt som muligt? Mulighederne er mange, så det er næsten kun din personlige smag og fantasi, der sætter grænsen.

To forskellige typer porte

Uanset om du bygger nyt eller giver det gamle hus en opdatering med en ny garageport, så kan du finde en port, der passer til de ønskede mål. Der findes en række forskellige standardmål, der passer til de fleste garager, og desuden kan man få leveret garageporte i specialmål, så det skulle være muligt at finde en løsning, uanset hvor specielle mål garagens åbning har. Desuden skal du vælge, om garageporten skal være en vippeport eller en ledhejseport. Sidstnævnte er især smart, hvis der er begrænset plads foran garagen, fordi den ikke rager ud, når den kører op og i.