Tips og tricks til at vedligeholde din have

Først og fremmest når du skal vedligeholde din have, kan det være godt at have en god haveplan. Det kan nemlig være med til at give en klar struktur og overblik, når du skal give dig i kast med at vedligeholde den. Det hjælper også på motivationen, fordi du hele tiden kan se, hvad du har gjort, hvad du er i gang med at gøre, og hvad dit endemål er med haven. Du kan eventuel finde inspiration på internettet i forhold til, hvordan du kommer i gang med en haveplan.

Gør det muligt at kunne bruge din have hele året

Din have vil nok i den grad blive hyppigere brugt i sommerhalvåret end i vinterhalvåret. Men hvad med at gøre noget ved det? Med en stående terrassevarmer kan du tage varmen med dig overalt. Det giver også en vis frihed, fordi den ikke behøver at stå det samme sted hele tiden. Det kan også være, hvis du har en terrasse, at du kan gøre den mere hyggelig. Fx ved at sætte lys op, der kan skabe en dejlig stemning. Du kunne også have varme tæpper liggende, som du ville kunne tage rundt om dig, ligeså snart de kølige aftentimer kommer.

Hvad kan du plante i haven, så den blomstrer hele året?

Der er et væld af muligheder til, hvad du kan plante i din have, så du kan nyde synet af den hele året. Specielt i vintertiden kan haven nemlig godt være monokrom at se på. F.eks. stedsegrønne planter beholder sine grønne blade alle årets 365 dage. Ellers kunne du også tage hen til det nærmeste plantecenter nær dig. Så kan du få en god guide af de ansatte og ellers se, hvad du kan pryde din have med. Det kan også være, du så bliver inspireret til at designe din have på en helt ny måde.