Sådan skaber man den perfekte terrasse

Sommeren er kommet og det er nu terrassen skal nydes. Dog er det eneste du kan tænke på når du sidder derude, om hvordan du gerne vil have ændret den og de mangler du føler der er. Men hvad skal der egentlig til for at terrassen er perfekt i dine øjne?

Placering og størrelse

For at kunne finde den bedste løsning, skal man forholde sig til hvilken terrasse man har. Det kan være at man altid har drømt om at have en stor pallesofa, men at det vil medføre at der ikke er plads til andet. Det er derfor en god ide at opveje med sig selv, hvad der er vigtigt at have på en terrasse og derudfra tage sine valg. Når ændringerne skal laves, skal man også tage højde for placeringen. Det kan være at den er op af lavthængende vinduer, og det derfor er svært at indrette den efter en bestemt forestilling.

De små ændringer

Når alle overvejelserne er gjort, er det bare at komme i gang med at få optimeret terrassen. Ofte er de små detaljer nok. Det kan være at du skal have et højbed med lavendel, for at opnå en god aroma og nogle skønne farver? Det kan være at du bare skal have skiftet de gamle urtepotteskjulere ud med nogle nye?

Læ og skygge

Noget der kan være ganske irriterende når man vil nyde en sommerdag på terrassen, er den ubarmhjertige natur. Måske er terrassen placeret således, at der kommer ind stærk sidevind ind, som gør solbadningen til en kølig affære. Det kan også være at det er umuligt at spise frokost med familien derude, da solens stærke stråler gør det ulideligt. Her kan man gøre brug af en hængeparasol, som man selv kan rykke rundt med. Så man er altså ikke tvunget til at have den ind over bordet, hvor at halvdelen af bordet alligevel sidder og bliver stegt. Denne parasol sidder højere og fordeler hermed et store areal at skygge.

Maling og rengøring

Mange gange kan en grundig vask og en god omgang maling også gøre meget. Det kan være at farven på bredderne er falmet? At hele terrassen efterhånden er helt beskidt fra vinterens hårde vind og vejr, eller at møblerne er blevet helt afblegede af at stå i solen. Så maling og rengøring kan gøre underværker for en terrasse.