Sådan kommer du i gang med dit haveprojekt

Drømmer du om en grøn og frodig have? Ens have er et dejligt fristed, hvor du kan ligge og slappe af, imens du er omringet af flotte blomster, høje træer og den søde duft af natur. Det er ikke så svært at skabe din drømmehave, som du måske tror. Med en smule planlægning kan du få din drømmehave på ingen tid! Her får du et par gode råd til, hvordan du kommer i gang med at realisere din drøm om en flot have.

Hvilken have vil du gerne have?

Før du begynder at planlægge din have, er det vigtigt at tænke over, hvilken slags have du gerne vil have. Ønsker du en have, hvor der er mange blomster og bede? Eller foretrækker du en have, der er nem at vedligeholde? Hvis du ikke er sikker på, hvilken slags have du vil have, kan du kigge i magasiner og på forskellige hjemmesider. Du kan med fordel besøge gastrogarden og finde inspiration.

Tænk over dit budget

Det kan være dyrt at anlægge din drømmehave, afhængigt af hvad du ønsker at inkludere. Sørg for at lægge et budget og hold dig til det. Du skal nødigt ende med at gå over budgettet og være nødt til at skære hjørner for at realisere din drømmehave. Måske du kan snakke med en professionel anlægsgartner om dine visioner og drømme til din have, så de kan hjælpe dig til, hvad det kan koste dig.

Vælg de rigtige planter

Et af de vigtigste aspekter ved at skabe din drømmehave er at vælge de rigtige planter. Sørg for at vælge planter, der vil trives i din have og i din jordtype. Du skal også sikre dig, at du vælger planter, der passer til mængden af sol eller skygge i din have. Du skal måske ikke placere nogle blomster i et område med meget skygge. Ellers skal du i gang med at skære dine træer til.