Overvejer du nyt bygningsværk i haven?

Hvis du kan svare ja til ovenstående, så er du måske på vej ind i et omstændigt projekt. Et projekt, der til tider, kan være både tidskrævende og svært at håndtere, samtidig med at det er spændende og yderst tilfredsstillende, når først det er færdiggjort! Lige meget hvad du har overvejet at få opført i haven, så er der nogle ting, du bliver nødt til at tænke igennem først!

Udvælg nøje en placering

Det er ikke helt lige meget, hvor du ønsker at placere dit bygningsværk. Er du for eksempel vild med en ide om et dejlig stort skur, helt ende i bunden af haven, kan du være nødsaget til at tjekke efter for skel. Her er der altså tale om skel mellem grunde, og hvis ikke du er hundrede procent sikker på hvor dine er, eller hvad reglerne er for at bygge i skel, netop hvor du bor, så bør du undersøge det nærmere. Regler og retningslinjer varierer ofte fra område til område, men der er heldigvis hjælp at hente langt hen ad vejen. Hvis du ønsker at være på forkant og vide mere om emnet selv, så bliv klogere på at bygge i skel.

Brug og nyttighed

Når først du har helt styr på hvor dit bygningsværk skal placeres, er det også meget væsentligt naturligvis at overveje, hvad du egentlig ønsker at bruge det nyopførte til? Måske skal det i virkeligheden være på plads inden. Hvorvidt du er på udgik efter et skur, der mere eller mindre udelukkende kan bruges til opbevaring af haveredskaber og havemøbler, eller du går efter en udehus-lignende struktur, der kan tages i brug, har stor betydning for opførslen og udtrykket af dit bygningsværk. Måske du i virkeligheden ville være gladere for et nyttigt skur? Eller måske du virkelig bare trænger til et sted hvor du kan slappe af – som i et udehus!