Det rette udstyr til amatørgartneren

Det kan være svært at finde den rigtige gave til en person, som går meget op i havearbejde – især hvis du ikke selv ved så meget om haver. Heldigvis er der altid nogle sikre idéer til gaver, som enhver amatørgartner vil sætte pris på. I denne oversigt får du tips til den helt rigtige gave til den glade amatørgartner.

Den rette påklædning

Havearbejde kan være beskidt arbejde. Derfor er det et sikkert hit at give noget tøj, som kan holde snavset væk, når der luges i haven. Det kan være alt lige fra arbejdshandsker, gummistøvler eller et par gode bukser, som er egnet til havearbejde.

Smarte redskaber

En ægte havemand med respekt for sig selv har gerne et par smarte haveredskaber i skuret. Men mon ikke, at der er plads til en eller to mere. Det gør arbejdet i haven meget lettere, hvad end der er tale om trimning af hækken, klipning af græsset eller plantning af nye planter. Derfor kan med stor succes give en smart maskine eller noget smart udstyr, som gør havearbejdet til en leg.

Spændende planter

En havemand er altid på udkig efter nye, spændende planter, som kan forskønne havens udtryk. En god gave behøver altså ikke være en stor – den kan sagtens være en lille pose med frø. Du kan dog også tage en genvej og give en plante, som allerede er udvokset. Det giver dig mulighed for at give alt fra eksotiske blomster til træer, såsom oliven eller citron.

Bøger til den nye gartner

En ivrig havemand er altid ude efter at lære noget – det gælder især for den uerfarne. Hvis du kender en, som gerne vil lære at blive en dygtig gartner, er en bog om havearbejder derfor en perfekt gave. Så kan den heldige modtager hurtigt lære alt om omplantning, gødning, lugning og meget, meget mere.